Stresset? Presset? Eller bare travl?

Stress! Er man stresset, kan man nærmest mærke stresset ved bare at sige ordet højt…

Her på siden deler jeg nogle af mine tanker og refleksioner omkring stress. Hvis du har fået tildelt et forløb via din sundhedsforsikring/pensionsforsikring, så vil jeg kontakte dig så snart jeg har fået oplysningerne fra dem.

Du er selvfølgelig også velkommen til at tage kontakt uden en henvisning fra en sundhedssikring!

Det er vigtigt at tage afsæt i, at stress er en helt naturlig - og vigtig - fysiologisk mekanisme! Der er ikke noget ”galt” med dem af os, der bliver ramt af stress. Vores stressrespons blev udviklet dengang, vi levede på savannen, og det at vi helt per automatik kunne skrue helt op for kampenergien med blandt andet adrenalin. Samtidig dæmpes eventuelle smerter ved kortisol, hvilket også var en rigtig god prioritering.

Stressbelastning over en kort tidsperiode kan godt være sundt.

Men dette rimer ret skidt med den livssituation, vi lever i i dag, hvor vi sjældent står overfor en akut fare. Til gengæld har rigelig med anledninger til at være lidt for pressede over en længere periode. Og det er den langvarige, forhøjede stressrespons, der gør os syge.

Det er også vigtigt at anerkende, at stress ikke bare er stress - det som er stressende for nogle, er helt fint for andre. Dybest set handler meget stress om en ubalance mellem ydre og indre forventninger og krav.

Stressbehandling

Min tilgang til stressbehandling er baseret på Stressbalance Metoden, som er udviklet af HUMANsupport (tidl. Stressambassadøren). Denne tager afsæt i den seneste forskning omkring stress, biologi og neurologi; altså er der fokus både den fysiologiske og mentale sundhed.

Forløbet strækker sig over tolv uger og består af samtaler samt online-moduler. I den første periode er der fokus på symptomerne; hvordan kan dit stressniveau reduceres nu og her. Efterhånden undersøger vi, hvad kilden til dit stress er, hvad enten det er i dit arbejdsliv eller privatliv.

Vi arbejder ud fra et helhedsbillede og vigtigheden i at komme hele vejen rundt. Samtidig har vi fokus på hvor du er i din proces, da det vigtigste er, at du er med. Forløbet indeholder aspekter omkring ydre påvirkninger, fysiologi, samt dine egne, indre overbevisninger.

To af elementerne i metoden er ”De fire stressforhold” og ”Balanceret Intelligent Lederskab”, og hovedmålsætningen er at skabe en bedre balance for dig og få dig tilbage i førersædet i dit liv. Udvikling af og balance mellem vores mentale, sociale, emotionelle, moralske, samt fysiske intelligenser er noget af det, vi sammen arbejder på.

Du er velkommen til at tage kontakt for en uforpligtende snak, hvis du er nysgerrig og interesseret i at høre mere om stressbehandlingen.

Efter adskillige undersøgelser hos egen læge og på hospitalet, blev jeg henvist til et forløb hos Øystein, hvor formålet var at blive ”stress-fri” på 12 uger.

Jeg var noget skeptisk i forhold til tidshorisonten, eftersom jeg over længere tid (1-2 år) havde gennemgået diverse helbredsundersøgelser, heldigvis uden tegn på fysisk sygdom og alligevel følte jeg mig ikke rask.

Jeg tænkte at 12-ugers coaching sikkert ikke ville kunne hjælpe mig videre – men jeg tog fejl.

Ved at følge et online stress-kursus kombineret med regelmæssig samtaleterapi hos Øystein, blev jeg hjulpet godt videre i mit liv.

Det er nu 6-7 måneder siden jeg startede for foden af Mount Everest og jeg har endnu ikke nået toppen, men er godt på vej.

Det er vigtigste råd jeg kan give er tålmodighed og vær åben overfor input og motiveret for at gøre en forskel i dit liv.

Jens, 54 år