NADA øreakupunktur

Nogle gange kan det simple være meget godt. NADA øreakupunktur er en meget enkel og nænsom behandlingsform, som viser ret gode resultater.

NADA øreakupunktur er en behandling som har til formål at afbalancere og styrke kroppens fysiske og psykiske funktioner. Behandlingen tilfører som sådan ikke kroppen noget nyt, men styrker kroppens egne ressourcer til healing; kroppen hjælpes til at skabe balance og reetablere sig selv.

NADA er en non-verbal metode; det vil sige du behøver ikke skulle fortælle noget om hvad du bakser med, hverken fysisk eller mentalt. Nålene ’udfører’ sin opgave på egen hånd, hvad enten du tror på dem eller ej.

Du kan modtage NADA-behandling i forskellige sammenhænge;

  •  Du kan dukke op til åbne ”NADA-Café-arrangementer”, hvor du blot får en stol og en Nada-behandling (læs mere her)
  • Hvis du er i et forløb eller har samtaler her, vil du, som oftest, kunne få en NADA-behandling enten inden eller efter samtalen
  • I særlige tilfælde, vil du også kunne modtage NADA-behandling under en samtale
En cirkel med indikationer på hvad NADA han være godt imod.

Her på siden kan du læse mere om NADA-behandling; hvad det er, hvordan det foregår, samt lidt praktiske ting.
Du kan også bare tage kontakt til mig hvis du ønsker at høre nærmere.

Hvad er NADA

NADA øreakupunktur er en form for akupunktur, som blev udviklet på Lincoln Hospital i New York i 70’erne. NADA betragtes dog ikke som akupunktur i almindelig forstand, og i Danmark anses NADA som et supplement til anden behandling. Dog benyttes behandlingen bredere og bredere også i Danmark, blandt andet i Psykiatrien, i skolerne, i Fængselsvæsenet og i de kommunale tilbud.

NADA står for National Acupuncture Dextoxification Association og er en non-verbal behandlingsmetode.

Hvordan foregår NADA-behandling

Behandlingen foregår i rolige omgivelser, og det er vigtigt, at du sidder behageligt og kan slappe af.

Der sættes fem sterile engangsnåle i hvert øre. Nålene sidder i øret i ca. 45 minutter, mens du blot slapper af. Undervejs kan enkelte nåle løsne sig og falde ud. Det har ingen betydning.

De fleste føler sig afslappede under behandlingen. Nogle falder i søvn, mærker kulde, varme og snurren. Det er helt normale reaktioner.

Billede af et øre med fem NADA nåle i.

Sådan forbereder du dig

Mød ikke op sulten, og gå gerne på toilettet, inden du får nålene i øret. Undgå kaffe et par timer inden behandlingen, da koffeinen hæmmer effekten af behandlingen, ligesom vi anbefaler ikke at læse eller se tv under behandlingen.

Dine ører skal være tilgængelige og rene, og du kan med fordel forberede ørene ved at massere dem, da det øger blodgennem-strømningen. Du må godt beholde de fleste smykker på, men hvis de er for tæt på NADA-zonerne, vil du blive bedt om at fjerne dem.

Sig til, hvis der er særlige hensyn (tidligere oplevelser, utryghed m.m.) og hvis du oplever ubehag.

Sådan gør du efter NADA-behandlingen

Når nålene er fjernet, føler de fleste sig veltilpas. En følelse, der varer ved i op til 24 timer. Enkelte er trætte efter behandlingen, og i så fald skal du tage det med ro.

Jo flere gange du har fået NADA, desto mindre markant vil du opleve effekten. Det er dog ikke tegn på, at det ikke virker; tværtimod. Det er forskelligt, hvor mange behandlinger man har brug for. I begyndelsen vil det typisk være to gange om ugen.

Bivirkninger

NADA-behandling betragtes som bivirknings- og smertefri. Når nålene sættes i, vil du kunne mærke et lille stik, men det forsvinder hurtigt. Enkelte af punkterne i ørerne kan føles ømme.

I sjældne tilfælde får nogle hovedpine, men det går over ved at fjerne nålene. Hvis du er allergisk over for stål, reagerer du straks med kløe, varme eller udslæt, og i så fald gennemføres behandlingen ikke.

Når nålene tages ud, kan der i enkelte tilfælde komme få dråber blod, der let fjernes med en vatpind. Der er aldrig beskrevet infektion i forbindelse med NADA.

Der er ingen risiko for afhængighed ved brug af NADA.

Skal der tages særlige hensyn, eller oplever du ubehag, skal du endelig sige til.

Kilde: Psykiatrien i Region Midtjylland